... a może coś innego?
Witam serdecznie!
Razem z moim lubym planujemy odbyć mniej więcej tygodniowe wakacje we Włoszech na przełomie lipca i sierpnia. Od kilkunastu dni ślęczę na stronach tanich linii lotniczych próbując coś ustalić, zarezerwować i zdałam sobie sprawę, że właściwie nie wiem, czego szukam.
Na naszej liście "must see" znajdują się dwa zupełnie odległe miejsca, a każde z nas jakoś inaczej widzi ten wyjazd. I jak ustalić kompromis?
Mój luby chce bowiem zobaczyć Bolonię i słynne muzeum Lamborghini i Ferrari - nie ma innego wyjścia. Dla mnie priorytetem jest Rzym. Nie wyobrażam sobie być pierwszy raz w jakimś kraju i nie zobaczyć stolicy. Ponadto, nie ukrywam, ale chciałabym mieć możliwość powylegiwać się na jakiejś rajskiej plaży.
Oto, co wymyśliłam:
1. samolotem do Bolonii, tam dwa dni na te jego muzea (nie mam pojęcia ile czasu potrzeba)
2. pociągiem z Bolonii do Rzymu
3. zwiedzamy Rzym kilka dni
4. i tu mam problem - co dalej? Gdzie koło Rzymu można się opalać nad morzem, ale też normalnie funkcjonować, trochę poimprezować, etc? Nie musimy siedzieć resztę pobytu w Rzymie. Może to być jakaś miejscowość stricte turystyczna z dobrym dojazdem i plażą.
5. wracamy z Rzymu do Polski
Jak to wygląda okiem osoby, która coś na ten temat wie? Czy jest to do wykonania czy lepiej odpuścić którąś część wyprawy?
Dziękuję i będę bardzo wdzięczna za pomoc!
Wakacje - Bolonia a Rzym
- Tom_Cat
- Administrator
Re: Wakacje - Bolonia a Rzym
Witaj na forum.seniorita pisze:Witam serdecznie!
Nikt nie obiecywał, że wspólne wyjazdy są łatwe.seniorita pisze:Na naszej liście "must see" znajdują się dwa zupełnie odległe miejsca, a każde z nas jakoś inaczej widzi ten wyjazd.
Przeanalizuję tu pierwszą część wycieczki.
Plan, aby miejsce przylotu było inne niż miejsce wylotu jest ciekawy.
Przyda się odpowiedź na pytanie, o jakiej porze przylatujecie do Bolonii, bo wtedy będziecie wiedzieli czy można wykorzystać jeszcze ten dzień na zwiedzenie muzeum Lamborghini i Ferrari. To pierwsze jest w Sant’Agata Bolognese, a drugie w Maranello, tak, więc trzeba wziąć sobie poprawkę na dojazd i powrót do Bolonii. Jeśli w dzień przylotu będzie to niemożliwe, zawsze można wykorzystać ten czas w Bolonii, na zwiedzanie miasta i np. romantyczną kolację.
Mnie jeszcze by skusiła Rawenna, ale dzieli ją z osiemdziesiąt kilometrów, więc trzeba na to więcej czasu przy założeniu korzystania z kolei.
I Modena, bo jak macie być w Maranello, to odległość jest bardzo mała.
A potem koleją do Rzymu… choć ja bym poświęcił więcej czasu w okolicach Bolonii, a w sumie będąc już w Rawennie, to stamtąd do wody jest bardzo blisko, tam też można się poopalać.
Tak, a potem do Rzymu.
- Konrad
- Administrator
Witaj.
Duże miasta to nie do końca moja specjalność, dla mnie numer jeden w Emilii Romanii to w tej chwili zamki Księstwa Parmy i Piacenzy oraz muzea kulinarne, ale to nie na temat, więc przejdę do tego punktu:
Najbliższe ładne plaże znajdziesz w Sabaudii oraz pomiędzy miejscowościami Sperlonga i Gatea.
Duże miasta to nie do końca moja specjalność, dla mnie numer jeden w Emilii Romanii to w tej chwili zamki Księstwa Parmy i Piacenzy oraz muzea kulinarne, ale to nie na temat, więc przejdę do tego punktu:
Odpowiedź jest prosta, w pobliżu Rzymu żadnych rajskich plaż nie ma.seniorita pisze:Ponadto, nie ukrywam, ale chciałabym mieć możliwość powylegiwać się na jakiejś rajskiej plaży.
....
4. i tu mam problem - co dalej? Gdzie koło Rzymu można się opalać nad morzem, ale też normalnie funkcjonować, trochę poimprezować, etc? Nie musimy siedzieć resztę pobytu w Rzymie. Może to być jakaś miejscowość stricte turystyczna z dobrym dojazdem i plażą.
Dziękuję za odpowiedzi!
Przełom lipca i sierpnia, to jest na ten moment nasz plan. Czyli raczej polecalibyście Bolonia, stamtąd nad morze i na koniec Rzym? To też w sumie dobry pomysł, nie wpadłam na to wcześniej.
Przełom lipca i sierpnia, to jest na ten moment nasz plan. Czyli raczej polecalibyście Bolonia, stamtąd nad morze i na koniec Rzym? To też w sumie dobry pomysł, nie wpadłam na to wcześniej.
-
JosephTyday
- Kontakt:
SpeedyIndex google
Revolutionizing Lookup: The Increase of Quick Hyperlink Indexing Expert services fast indexing aamir iqbal
SpeedyIndex google maps speed index blogger fast indexing windows download fast indexer links speed index how to fix 37_9e08
@index_systum77=
-
JosephTyday
- Kontakt:
fast indexing of linksys wrt400n-настройка
During the large landscape of the net, the place information reigns supreme, the chance to obtain applicable articles swiftly is paramount. Search engines like google have lengthy been the gateway to this wide repository of information, but their efficiency hinges on a single vital aspect: indexing. As the internet proceeds to broaden exponentially, traditional indexing methods often battle to maintain rate. Nevertheless, a different breed of products and services is rising to handle this problem head-on: quickly website link indexing companies. google news fast indexing
speedyindex google forms speedyindex google scholar fast indexer links speedy index google docs fast indexing of linksys router cdf7932
@index_systum77=