Wybór najlepszej relacji roku 2013.
: piątek, 6 gru 2013, 19:31
Administracja Italia Forum postanowiła wynagrodzić autora najlepszej relacji z podróży do Włoch, San Marino lub na Korsykę, napisanej na naszym forum w 2013 roku, paczką włoskich przysmaków. Wybór zostanie dokonany spośród wszystkich relacji, zamieszczonych w okresie od 1 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013 i zawierających minimum 1500 znaków oraz 5 zdjęć lub 1 film. Opowiadanie nie musi dotyczyć podróży odbytej w 2013 roku i powinno być napisane w stosownym dziale na forum. Zwycięzca zostanie wyłoniony w anonimowym głosowaniu Użytkowników Forum, które będzie przeprowadzone w dniach 1-7 stycznia 2014. Nie jest dozwolone zakładanie nowych kont wyłącznie w celu oddania głosu, konto takie może zostać usunięte, podobnie jak oddany głos. W przypadku jeśli dwie lub więcej relacji uzyska taką samą ilość głosów, Administracja ustali sposób dogrywki.
Uwaga: Zastrzegamy, że we wszelkich sprawach spornych lub w przypadku stwierdzenia jakichkolwiek nadużyć w głosowaniu, ostateczne zdanie należy do Administracji.
A teraz najważniejsze, czyli nagroda:
W skład paczki wchodzą:
1. Doskonały ocet balsamiczny z Modeny “Elsa” (Aceto Balsamico di Modena IGP), dojrzewa ponad 3 lata w beczkach z drewna szlachetnego, region Emilia Romania, 250 ml.
2. Przyprawa na bazie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i pikantnej papryczki z Kalabrii “Terre d’Italia”, 250 ml.
3. “Cantucci d’Abruzzo” z pistacjami i cedrem, Le Buone Ricette di NonnAnnunziata/Falcone, 180 gram.
4. Likier “Lacrima d’Abeto” z Antycznej Apteki Zakonu Kamedułów (Antica Farmacia dei Monaci Camaldolesi), region Toskania, 100 ml.
5. Suszona kiełbasa z dzika (Salsiccia di Cinghiale) z Umbrii, Renzini Alta Norcineria, 100 gram.
6. Soczewica z Montefeltro “Lenticchie di Montagna” (San Sisto, Marche), 400 gram.
7. Makaron “Fettuccine dell’Emilia”, Terre d’Italia, region Emilia Romania, 250 gram.
8. Sycylijskie “Torrone” o smaku pomarańczy, i Siciliani, 100 gram.
9. Sycylijskie “Torrone” o smaku cytryny, i Siciliani, 100 gram.
10. Próbki słodkich sosów do mięs (Salse Dolci per Carni) “Arc en Ciel”, region Piemont, 3x40 gram.
11. Próbka miodu kasztanowego z Urbino, region Marche, 40 gram.
12. Próbka miodu z owoców leśnych z Urbino, region Marche, 40 gram.
Wyłącznym sponsorem nagrody jest Administracja Italia Forum.
Myślę, że jest o co powalczyć, więc klawiatury w dłoń
... zostało 25 dni.
Lista relacji:
Sardynia by Vittorio Rafano autor: wict0r
Parę kroków po Sycylii... autor: LatamBoLubię
Środkowa część zachodniego wybrzeża - Sardynia 2013 autor: agniecha973
Relacja Sardynia 2013 - "Powrót na wyspę" autor: 79mateusz/emila
Porto San Paolo - wakacje z małym dzieckiem - czerwiec 2013 autor: mute
Powyższą listę będziemy uzupełniać nowymi relacjami, które pojawią się na forum do 31 grudnia 2013 roku. Jeśli kogoś pominęliśmy proszę o wklejenie linku do swojej relacji w tym wątku, lub wysłanie PW.
Uwaga: Zastrzegamy, że we wszelkich sprawach spornych lub w przypadku stwierdzenia jakichkolwiek nadużyć w głosowaniu, ostateczne zdanie należy do Administracji.
A teraz najważniejsze, czyli nagroda:
W skład paczki wchodzą:
1. Doskonały ocet balsamiczny z Modeny “Elsa” (Aceto Balsamico di Modena IGP), dojrzewa ponad 3 lata w beczkach z drewna szlachetnego, region Emilia Romania, 250 ml.
2. Przyprawa na bazie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i pikantnej papryczki z Kalabrii “Terre d’Italia”, 250 ml.
3. “Cantucci d’Abruzzo” z pistacjami i cedrem, Le Buone Ricette di NonnAnnunziata/Falcone, 180 gram.
4. Likier “Lacrima d’Abeto” z Antycznej Apteki Zakonu Kamedułów (Antica Farmacia dei Monaci Camaldolesi), region Toskania, 100 ml.
5. Suszona kiełbasa z dzika (Salsiccia di Cinghiale) z Umbrii, Renzini Alta Norcineria, 100 gram.
6. Soczewica z Montefeltro “Lenticchie di Montagna” (San Sisto, Marche), 400 gram.
7. Makaron “Fettuccine dell’Emilia”, Terre d’Italia, region Emilia Romania, 250 gram.
8. Sycylijskie “Torrone” o smaku pomarańczy, i Siciliani, 100 gram.
9. Sycylijskie “Torrone” o smaku cytryny, i Siciliani, 100 gram.
10. Próbki słodkich sosów do mięs (Salse Dolci per Carni) “Arc en Ciel”, region Piemont, 3x40 gram.
11. Próbka miodu kasztanowego z Urbino, region Marche, 40 gram.
12. Próbka miodu z owoców leśnych z Urbino, region Marche, 40 gram.
Wyłącznym sponsorem nagrody jest Administracja Italia Forum.
Myślę, że jest o co powalczyć, więc klawiatury w dłoń


Lista relacji:
Sardynia by Vittorio Rafano autor: wict0r
Parę kroków po Sycylii... autor: LatamBoLubię
Środkowa część zachodniego wybrzeża - Sardynia 2013 autor: agniecha973
Relacja Sardynia 2013 - "Powrót na wyspę" autor: 79mateusz/emila
Porto San Paolo - wakacje z małym dzieckiem - czerwiec 2013 autor: mute
Powyższą listę będziemy uzupełniać nowymi relacjami, które pojawią się na forum do 31 grudnia 2013 roku. Jeśli kogoś pominęliśmy proszę o wklejenie linku do swojej relacji w tym wątku, lub wysłanie PW.