pogoda, ubiór

rene78

pogoda, ubiór

Post autor: rene78 »

Hej, w czwartek (21.11.) wybieram się do Rzymu, może ktoś podpowie, jaka pogoda, jak się ubrać?
Awatar użytkownika
Konrad
Administrator

Re: pogoda, ubiór

Post autor: Konrad »

Witaj na forum. :hej:
Nie wiem jak w Rzymie, mogę się wypowiadać jedynie na temat pogody u nas, ale nie wydaje mi się, żeby były jakieś znaczące różnice. A wygląda to w ten sposób, że pogodę można określić jednym słowem - beznadziejna. :lol: Deszcz, mgła i chmury, chociaż jakoś szczególnie zimno nie jest, 12-15 stopni. I tak jest już od dłuższego czasu, tylko jeden dzień, 29 października, chyba dla zmyłki, były prawdziwe upały. Agata stwierdziła dziś, że ma dość takiej pogody, ja zresztą też. :twisted: W ogóle ten rok jest pogodowo jakiś beznadziejny, no cóż "globalne ocieplenie". :mrgreen: Ciężko powiedzieć, czy do 21 coś się zmieni.
nscotia

Post autor: nscotia »

Doczepię się do wątku, żeby nie zaśmiecać forum kolejnym i jednocześnie tak podobnym.

Myślicie, że na wyjazd do Mediolanu, wczesnym wrześniem, powinnam zabrać cieplejsze rzeczy, czy raczej letnie? Nie wyobrażam sobie nie zabrać jednej czy dwóch par długich jeansów, bo spokojnie noszę je nawet przy 28C (jest mi wiecznie zimno i takie temperatury są dla mnie idealne na długie spodnie), ale jestem ciekawa w jaką stronę powinna być posunięta cała garderoba. Wydaje mi się, że początek września to jeszcze dość ciepły okres i można pozwolić sobie na przewagę bluzek i spodni z krótkimi rękawami, ale może ktoś mądrzejszy się wypowie? :geek:

Pytanie dość próżne, ale limit bagażowy mnie przeraża i potrzebuję wiele czasu na rozpracowanie go.
Awatar użytkownika
MichalSz
Kontakt:

Post autor: MichalSz »

To ja jeszcze podbije temat. Może ktoś specjalizuje się w północy nad Adriatykiem. Jak tam jest z pogodą w sierpniu? Planuję wyjazd na przyszły rok i biorę tę lokalizację pod uwagę, gdyż nigdy tam nie byłem.
Bo trudno nie zakochać się we Włoszech
www.wakacjewlochy.lh.pl
forka

Post autor: forka »

W tym regionie o tej porze roku przeważnie jest bardzo ciepło. Jednak ten rok było wyjątkowo deszczowy. Nigdy nie wiadomo.
Ostatnio zmieniony wtorek, 18 lis 2014, 22:36 przez Tom_Cat, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Naruszenie Regulaminu Italia Forum, punkt III.4.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna o Włoszech”