Marco Polo.
: środa, 11 sty 2017, 23:58
Marco Polo:
- 10 gram kwiatu hibiskusa (hibiscus sabdariffa),
- 3 gramy anyżu gwiazdkowego,
- 1/3 laski wanilii,
- 350 ml. spirytusu 95%,
- 350 ml. wody,
- 400 gram cukru.
Zioła rozdrobnić w moździerzu i macerować w spirytusie przez 15 dni. Przygotować na gorąco syrop z wody i cukru. Ostudzić, połączyć z nalewem i odstawić na 1 dzień. Przefiltrować i butelkować. Nie wymaga długiego leżakowania. Likier o oryginalnym smaku, a przede wszystkim o bardzo ciekawym, niespotykanym kolorze.
- 10 gram kwiatu hibiskusa (hibiscus sabdariffa),
- 3 gramy anyżu gwiazdkowego,
- 1/3 laski wanilii,
- 350 ml. spirytusu 95%,
- 350 ml. wody,
- 400 gram cukru.
Zioła rozdrobnić w moździerzu i macerować w spirytusie przez 15 dni. Przygotować na gorąco syrop z wody i cukru. Ostudzić, połączyć z nalewem i odstawić na 1 dzień. Przefiltrować i butelkować. Nie wymaga długiego leżakowania. Likier o oryginalnym smaku, a przede wszystkim o bardzo ciekawym, niespotykanym kolorze.