Wina sardyńskie.

Awatar użytkownika
Konrad
Administrator

Re: Wina sardyńskie.

Post autor: Konrad »

Widzę, że trochę się działo w temacie sardyńskich win podczas mojej nieobecności. Ja też mam nieco zaległości, więc najpierw cofnijmy się do świąt. Przed świętami udało mi się zakupić jeszcze jedno sardyńskie wino (zdjęcie poniżej). Wszystkie trzy były już degustowane. :winko: Pytanie czy recenzje piszemy tu, czy w nowych wątkach?
Przywiozłem również ciekawe wino z Sardynii, ale o nim później. :drinking03:
Jeśli chodzi o wina z Macro, to chyba całkiem sobie odpuszczę ich zakup, biorąc pod uwagę Wasze opinie. Szczerze mówiąc od początku byłem do nich dość sceptycznie nastawiony, ponieważ ich producent to duży hurtownik, który ma siedzibę poza Sardynią, a takich win raczej unikam. Chociaż jeśli recenzja Vermentino di Sardegna Tomka będzie doskonała, to może jednak się skuszę. ;)
Załączniki
Vermentino di Sardegna
Vermentino di Sardegna
aragosta1.jpg (283.29 KiB) Przejrzano 13766 razy
Awatar użytkownika
Tom_Cat
Administrator

Post autor: Tom_Cat »

Konrad pisze:Pytanie czy recenzje piszemy tu, czy w nowych wątkach?
Jeśli wino jest godne polecenia i warte zakupu, proponuje mu poświęcić osobny wątek. A jeśli jest w kategorii raczej niepolecanego, to proponuje pisać w tym temacie. :mrgreen:
Konrad pisze:Chociaż jeśli recenzja Vermentino di Sardegna Tomka będzie doskonała, to może jednak się skuszę. ;)
Vermentino di Sardegna musi jeszcze poczekać na swoją kolej, bo chwilowo aura sprzyja winom czerwonym. :lol:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Czy po ostatniej degustacji, ktoś może napisać lepszą recenzję, bo ja to jestem w tym bardzo słaby? :mrgreen: Przyznaję, że Vermentino di Gallura bardzo smakuje. Nawet mnie zachwyca. :winko:
Alkohol pity z umiarem nie jest szkodliwy nawet w dużych ilościach...
Awatar użytkownika
Tom_Cat
Administrator

Adi pisze:Czy po ostatniej degustacji, ktoś może napisać lepszą recenzję, bo ja to jestem w tym bardzo słaby? :mrgreen:
Pewnie ktoś może. :lol: Ja to mogę zrobić, ale lista zadań oczekujących na realizacje jest długa. Jeszcze inne recenzje czekają na opisanie. Potrzebuje na to czasu, więcej czasu. :lol:
Adi pisze:Przyznaję, że Vermentino di Gallura bardzo smakuje. Nawet mnie zachwyca. :winko:
A Cannonau di Sardegna to Ci nie podeszło? :mrgreen:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Tom_Cat pisze:Potrzebuje na to czasu, więcej czasu. :lol:
To znowu czekam. :lol:
Tom_Cat pisze:A Cannonau di Sardegna to Ci nie podeszło? :mrgreen:
Może być, ale wolę Vermentino. Jeszcze trochę i skończy się. :o Następnym razem zamówię u Konrada dwa kartony. :klaniamsie:
Alkohol pity z umiarem nie jest szkodliwy nawet w dużych ilościach...
zdihu
Ekipa

Post autor: zdihu »

Vermentino było super. Pierwszy raz tak dobre piłem. :winko:
Pany, Wy mi lepiej napiszcie, kiedy będą ostatnio obiecane przepisy na nalewki.
Awatar użytkownika
Tom_Cat
Administrator

zdihu pisze:Vermentino było super. Pierwszy raz tak dobre piłem. :winko:
Przyznaję, ma coś w sobie. Jest takie inne. :thumb up: Może uda się w końcu zrobić degustację porównawczą win i tych wynalazków winnych. :lol:
zdihu pisze:Pany, Wy mi lepiej napiszcie, kiedy będą ostatnio obiecane przepisy na nalewki.
Administracja musiała się zebrać kolejny raz i poczynić ustalenia. :mrgreen: Już wkrótce będą pierwsze nowości. :D
zdihu
Ekipa

Post autor: zdihu »

Dobre wino. :thumb up: Dość lekkie. :winko:
Załączniki
IMG001.jpg
IMG001.jpg (48.27 KiB) Przejrzano 16313 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje włoskich win”