Toskania - wyjątkowe wina.

Awatar użytkownika
Tom_Cat
Administrator

Re: Toskania - wyjątkowe wina.

Post autor: Tom_Cat »

Adi pisze:A poleciłbyś to wino? Bo to chyba biedronkowe i opinie w necie o nim takie raczej średnie. :mysli01:
Tak, to wino z Biedronki. A kto i kiedy wydał te "średnie opinie"? Jakoś to porównać by trzeba, bo wino jak wspomniałem leżakowało u mnie 3 lata. Subiektywnie mogę je polecić, mnie smakuje, może do wybitnych nie należy go zaliczać, aczkolwiek mając na uwadze przedział cenowy, to nie oczekujmy też cudów. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Alem wtopił, to recenzja z 29 kwietnia 2013, ale nie zauważyłem, że to rocznik 2011... :oops:
winicjatywa.pl pisze:Chianti brzmi romantycznie, ale tak naprawdę oznacza wino masowe – 100 mln butelek tego trunku chodzi obecnie po 1–1,20€ w hurcie. To tak tytułem kontekstu dla ceny tego dziełka – 13,99 zł. Lekkie, wodniste, ale w miarę smaczne wino o smaku czerwonego wina. Nie jest to rewelacja, ale w kontekście tej oferty może być. **
Alkohol pity z umiarem nie jest szkodliwy nawet w dużych ilościach...
Awatar użytkownika
Tom_Cat
Administrator

Zacytowana przez Ciebie opinia nie jest taka miażdżąca. Znalazłem recenzję o roczniku 2012 i nie jest taka zła. ;) Wszystko to są subiektywne oceny, zawodowiec, wiadomo, zrobi to lepiej. Ale jeśli wziąć pod uwagę opinię z tego okresu, wprawdzie inny rocznik, plus znalezioną i moją amatorską ocenę... Reasumując: 3 lata leżakowania w piwniczce winu nie zaszkodziły, moim subiektywnym zdaniem nawet mu pomogły. :winko:
Korekta: naszym subiektywnym zdaniem nawet mu pomogły, bo w degustacji brały udział dwie osoby. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Nie pozostaje mi nic innego jak samodzielnie wyrobić sobie opinię w temacie. W wolnej chwili odwiedzę sklep i zbadam ofertę. ;)
Alkohol pity z umiarem nie jest szkodliwy nawet w dużych ilościach...
Awatar użytkownika
Tom_Cat
Administrator

"To jest słuszna koncepcja" - jak mawiał klasyk. ;) Zasadniczo też dawno tam nie byłem, może już najwyższy czas coś "dodać" do piwniczki. :mrgreen:
Przyznam, że chyba następne wino jakie otworzę, to będzie też takie, które ma tam "średnią" recenzję. Zaciekawiło mnie to, bo też mam w zapasach jedno z przedstawianych tam win. Ciekawe co po leżakowaniu objawi się w jego zapachu i smaku. :mysli03:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Recenzje włoskich win”