Marco Polo:
- 10 gram kwiatu hibiskusa (hibiscus sabdariffa),
- 3 gramy anyżu gwiazdkowego,
- 1/3 laski wanilii,
- 350 ml. spirytusu 95%,
- 350 ml. wody,
- 400 gram cukru.
Zioła rozdrobnić w moździerzu i macerować w spirytusie przez 15 dni. Przygotować na gorąco syrop z wody i cukru. Ostudzić, połączyć z nalewem i odstawić na 1 dzień. Przefiltrować i butelkować. Nie wymaga długiego leżakowania. Likier o oryginalnym smaku, a przede wszystkim o bardzo ciekawym, niespotykanym kolorze.
Marco Polo.
- Konrad
- Administrator
- Posty: 907
- Rejestracja: wtorek, 3 sty 2012, 18:50
- Lokalizacja: Baunei / Urbino, Italia
Marco Polo.
- Załączniki
-
- Marco Polo
- marcopolo.jpg (39.35 KiB) Przejrzano 7417 razy