Marco Polo.

Awatar użytkownika
Konrad
Administrator
Posty: 907
Rejestracja: wtorek, 3 sty 2012, 18:50
Lokalizacja: Baunei / Urbino, Italia

Marco Polo.

Post autor: Konrad »

Marco Polo:

- 10 gram kwiatu hibiskusa (hibiscus sabdariffa),
- 3 gramy anyżu gwiazdkowego,
- 1/3 laski wanilii,
- 350 ml. spirytusu 95%,
- 350 ml. wody,
- 400 gram cukru.

Zioła rozdrobnić w moździerzu i macerować w spirytusie przez 15 dni. Przygotować na gorąco syrop z wody i cukru. Ostudzić, połączyć z nalewem i odstawić na 1 dzień. Przefiltrować i butelkować. Nie wymaga długiego leżakowania. Likier o oryginalnym smaku, a przede wszystkim o bardzo ciekawym, niespotykanym kolorze.
Załączniki
Marco Polo
Marco Polo
marcopolo.jpg (39.35 KiB) Przejrzano 7417 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włoskie likiery i nalewki”