Poniżej film, w którym Marek Kondrat odwiedza Sardynię w poszukiwaniu nowych win do swojej oferty.
A czy Wy Sardynio-maniacy macie swoje ulubione sardyńskie wina? Jeśli tak, podzielcie się opiniami o nich z innymi Użytkownikami Italia Forum.

To prawda. Wprawdzie nie ma u nas takich zacnych win jak Marchese di Villamarina Alghero DOC 2003, ale pojawiają się wina z regionu Sardynia, które można spożyć do obiadu czy kolacji. I najważniejsze, są to wina przyzwoite, w dobrej cenie. Na obecną chwilę można trafić na nie w Makro lub w Lidlu. Przynajmniej ja tam na takowe trafiłem. W Biedronce, pomimo szerokiej oferty win włoskich, win z Sardynii jeszcze nie widziałem. W tym pierwszym oferują tylko dwa wina wytrawne - czerwone i białe. Natomiast w tym drugim różnie bywa, ponieważ nie ma stałej oferty i nagle pojawia się wino, jest, a później go już więcej nie ma i prawdopodobnie nie będzie, ale widocznie taka jest polityka tej firmy, i dotyczy sporej grupy produktów. Jeśli, więc uda się komuś trafić, to lepiej kupić dwie butelki.Linx pisze:Zwłaszcza, że wina sardyńskie są coraz szerzej dostępne w Polsce.
Małe sklepy mają to do siebie, że cen nie mają małych.mute pisze:Kupiłem, ale cena była jakaś zaskakująco wysoka.
Jeśli masz możliwość, to zrób recenzję tego wina, jako nowy temat, bo mnie to ciekawi. Opis może być krótki, podstawowe informacje o winie, może jakieś zdjęcie i krótka opinia w nawet w formie, smaczne, dobre, pijalne, czy w sam raz na kolację.mute pisze:Ja spotkałem Cannonau w małym sklepie z winem w Warszawie.
Nie chcę tu robić się rozwodzić o winach korsykańskich, smacznych, bo to nie ten temat, ale sardyńskie Vermentino jest dostępne w Makro.mute pisze:Vermentino można kupić w Auchan ale w tym sklepie jest to wino z Korsyki
Dzięki za tipa, od kilku miesięcy intensywnie poszukujemy Sardyńskich win i jest naprawdę słabo.Tom_Cat pisze: Nie chcę tu robić się rozwodzić o winach korsykańskich, smacznych, bo to nie ten temat, ale sardyńskie Vermentino jest dostępne w Makro.
A proszę bardzo. Nie znasz dnia, ani godziny.NaszaSardynia.pl pisze:Dzięki za tipa, od kilku miesięcy intensywnie poszukujemy Sardyńskich win i jest naprawdę słabo.
A gdzie to było? I czy może wiesz jakie to było wino, jaki szczep, rocznik, ile alkoholu?NaszaSardynia.pl pisze:Do czasu kiedy kilka lat temu zamówiliśmy do kolacji Vino della Casa
Było to dokładnie https://www.google.pl/maps/place/Ristor ... d9.4079936 Ristorante L'aragosta na Maddalenie. Nie pytaliśmy dokładnie jakie to wino. Było białe, było zimne, wytrawne, miało kopa! A co najważniejsze, tak dobrze weszło, że pokochaliśmy białe wytrawne zimne winaTom_Cat pisze:A gdzie to było? I czy może wiesz jakie to było wino, jaki szczep, rocznik, ile alkoholu?