Włoskie finanse

Awatar użytkownika
wict0r
Kontakt:

Włoskie finanse

Post autor: wict0r »

Nie wiem czy wiecie, ale we Włoszech wprowadzili podatek od przelewów z zagranicy (20%), co w połączeniu z limitem transakcji gotówkowej (1000EUR) daje przerażający obraz wakacji we Włoszech...
Więcej info: http://www.cryptocoinsnews.com/2014/02/ ... naffected/
Obrazek www.wiktor.ch - mój fotoblog
Awatar użytkownika
Konrad
Administrator

Re: Włoskie finanse

Post autor: Konrad »

Słoneczna Italia zmierza ku przepaści przez ******* nią rządzących. :twisted: Trzeba zacząć się zastanawiać nad tym, gdzie by można się przeprowadzić. :roll:
agniecha973

Post autor: agniecha973 »

To dlatego mnie tak skasowało za przelew 150 euro na konto wynajmującego! Czyli przy przelewie kolejnych 450 euro dołożę do tego interesu kolejne 90 euro???
Awatar użytkownika
Konrad
Administrator

agniecha973 pisze:To dlatego mnie tak skasowało za przelew 150 euro na konto wynajmującego! Czyli przy przelewie kolejnych 450 euro dołożę do tego interesu kolejne 90 euro???
Nie, pieniądze blokują odbiorcy, a nie nadawcy. Gdyby ktokolwiek żądał tych 20% od nadawcy to by była zwykła kradzież, poza tym od tej dodatkowej kwoty też miałby zablokowane kolejne 20%. Zresztą przepis jest według mnie niezgodny z prawem UE.
Awatar użytkownika
wict0r
Kontakt:

agniecha973 pisze:To dlatego mnie tak skasowało za przelew 150 euro na konto wynajmującego!
Przed przelewem zagranicznym warto sprawdzić sobie tabelę opłat. Mamy tam do wyboru z reguły trzy rodzaje opłat za przelew.
Nie pamiętam już którą wybrałem, ale przelew kosztował mnie ok. 2 EUR.
agniecha973

Post autor: agniecha973 »

Mnie ok. 6-8 euro, nie pamiętam dokładnie, ale i tak nie było to 30 euro (a tak by wynikało z 20%). Ja to cienka jestem w sprawach płatności zagranicznych, bo to raptem drugi raz jest taka potrzeba. Zawsze za kempingi płaciliśmy w złotówkach. Dopiero ub. rok nas zmusił do płacenia za prom w euro.
kassandra

Post autor: kassandra »

Ja pie***lę! Widzę, że włoska mafia uczy się od polskiej jak okradać ludzi wmawiając im, że to dla ich dobra. :roll:
Awatar użytkownika
wict0r
Kontakt:

Jest nadzieja! :)
http://www.newsmax.com/Newsfront/renzi- ... z2uJWdUuye

"Nowy włoski premier jest przekonany, iż niższe podatki są konieczne dla odbudowania zadłużonej na 2 bln euro włoskiej gospodarki. Chce ułatwić firmom prowadzenie biznesu poprzez obniżenie podatków płacowych oraz obniżenie kosztów pracy, które ponoszą pracodawcy."
Awatar użytkownika
Konrad
Administrator

wict0r pisze:Jest nadzieja! :)
Życzę mu powodzenia, ale znam też włoskie realia. Tu są zbyt wielkie interesy przeróżnych grup, żeby komukolwiek pozwolono tak "bezkarnie" na poważniejsze zmiany. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna o Włoszech”