Produkty włoskie w Polsce
Produkty włoskie w Polsce
Hej. Jakich Waszym zadaniem produktów włoskich brakuje w Polsce lub jest problem z ich nabyciem?
- Konrad
- Administrator
Re: Produkty włoskie w Polsce
Witaj na forum.
Trudno mi powiedzieć jakich włoskich produktów brakuje w Polsce, ponieważ mieszkam we Włoszech. Natomiast zauważyłem, że większość produktów spożywczych sprzedawanych w Polsce jako "włoskie" ma niewiele wspólnego z ich odpowiednikami w Italii, a spora część, według mnie, w życiu nawet "nie widziała" Włoch.
A jaki jest cel tych badań?

A jaki jest cel tych badań?

- Tom_Cat
- Administrator
O tak, przykład pierwszy z brzegu: "Włoskie oliwki", na opakowaniu nawet włoska flaga.Konrad pisze:Natomiast zauważyłem, że większość produktów spożywczych sprzedawanych w Polsce jako "włoskie" ma niewiele wspólnego z ich odpowiednikami w Italii, a spora część, według mnie, w życiu nawet "nie widziała" Włoch.![]()

Mi brakuje świeżych owoców morza, świeżej Cotto z Parmalat, pieczywo tramezzini niby gdzieniegdzie jest, ale akurat tej jednej marki mi brakuje.
Bo trudno nie zakochać się we Włoszech
www.wakacjewlochy.lh.pl
www.wakacjewlochy.lh.pl
- Tom_Cat
- Administrator
Lista brakujących produktów może być dłuższa. Wspomniane przeze mnie w poprzednim poście oliwki. Niby włoskie są dostępne (zielone), a smakują jakoś inaczej niż te we Włoszech.
Nie mogę trafić na czarne oliwki, ale takie naprawdę czarne. Te dostępne, niby są czarne, ale małym druczkiem napisano na kontr etykiecie, że czarne nie są, tylko czernione. To ja serdecznie dziękuję za zielone oliwki udające czarne. Brak też pysznych bagietek, które następnego dnia zachowują swoją świeżość. A na deser gelato fantastico.