Okolice Perugi
Okolice Perugi
Czy okolicach Perugi, powiedzmy tak w promieniu 50km jest jakaś fajna przyroda - widziałem na mapie jezioro. Ostatnio dopadłem jakiś folder z super systemami jaskiń - co prawda w Toskanii ale może i w Umbrii jest coś fajnego?
- agatuniowo
- Administrator
Re: Okolice Perugi
Masz ochotę odwiedzić Perugię? W pobliżu jest ładne jezioro Lago Trasimento. W tamte okolice jeździmy z Konradem głównie po to, żeby pozwiedzać malownicze, położone na wzgórzach miasteczka: Gubbio, Assisi (Asyż), Spello, Todi, Trevi... Mnie się bardzo podoba Gubbio, kręcą tam serial, który nawet leci w Polsce "Don Mateo" 

W tym roku na Sardynię jedziemy z teściami (którzy z resztą w 2011 byli na Korsyce i mają głódagatuniowo pisze:Masz ochotę odwiedzić Perugię?

- Konrad
- Administrator
Prawie tak ładny jak nasze Marche.79mateusz pisze:Z tego co piszesz to ładny region

Jeśli piszesz o jaskiniach i pięknej przyrodzie to nie myślałeś żeby wracać wschodnim wybrzeżem? Po drodze z Perugii (też wartej zobaczenia) do Ankony miałbyś wspaniałe jaskinie Grotte di Frasassi, obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Marche. Często zabieramy tam rodzinę czy znajomych, którzy nas odwiedzają i zawsze wszyscy są pod ogromnym wrażeniem.
Dzięki, muszę zacząć powoli tą całą wiedzę wpinać w segregator który będzie moim przewodnikiemKonrad pisze:Po drodze z Perugii (też wartej zobaczenia) do Ankony miałbyś wspaniałe jaskinie Grotte di Frasassi, obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Marche

Strategiczne miejsceKonrad pisze:Prawie tak ładny jak nasze Marche.

Jeśli chodzi o Umbrię to nie możesz przeoczyć Asyżu! Jest przeuroczy i nie jest zatłoczony! Z Perugii 15 minut samochodem. Kolejnym moim ulubieńcem jest Castiglione del Lago z pięknym zamkiem i ogrodami oliwnymi!